Novi vizualni identitet SPDS OiM

Pomiriti složenost akademskog istraživanja i postavljanja teorijskih hipoteza s pragmatikom dinamičnog rješavanja problema u suvremenim organizacijama, bila je misao vodilja izrade novog vizualnog identiteta SPDS-a OiM.

Inspiracija u izradi samoga logotipa bila je konceptualna jasnoća pojma “organizacija” koja uvodi red u kaos te “menadžment” kao vještina i umjetnost koja povezuje uredno složene mehanizme uspješne organizacije. Modularni pristup kvadrata odnosno figurativnih “kockica” koje se mogu slagati ovisno o kontekstu, za cilj imaju komunicirati fleksibilnost i prilagodbu kao glavnu snagu pojedinaca u dinamičnom okruženju koje obilježavaju brojne inovacije i tehnološka rješenja.

SPDS OIM
SPDS OIM
SPDS OIM
SPDS OIM

Konačno vizualno rješenje uključuje minimalistički geometrijski font bez ukrasnih detalja, dizajniran za optimalnu i oku ugodnu čitljivost na manjim veličinama ekrana, kao i izraženu detaljnost na većim površinama. Glavna boja vizualnog identiteta je tzv. „petrolej“, koja po strukturi kombinira plavu i zelenu boju i komunicira simboliku kredibiliteta, profesionalnosti i fokusa koji omogućava plava boja u kombinaciji sa svježinom i razvojnom simbolikom zelene boje.

Kreativno rješenje potpisuje tvrtka Hibourg Consulting.

ostale vijesti